
23.06.2011 tarihinden beri Carrara'dayım. Tüm açık ocak işletmelerini gezmeye gayret ediyorum. Çünkü herbir ocakta ayrı bir faylanma var ve her ocakta ayrı bir desen oluştuğundan buna göre işletim yapılmaktadır. Aslında ilgilendiğim burdaki ocaklarda iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda neler yaptıklarıdır. Bu konu çok önemli. Bir işletmenin çalışabilmesi için işçilere ve onların güvenliğine kesinlikle ihtiyaç vardır. İnsan hayatının değeri tabiki paha biçilemez. Ve onların güvenliği için yapılan planların,harcamaların hiç bir önemi yoktur. Çünkü onlar kendilerini ne kadar güvende hissederlerse o kadar başarılı bir iş ortaya çıkar. Zaten bir işletmenin isteyeceği çok başarılı bir iş değil midir? İtalyanlar bu konuda hakikatten bir numaralar.
Ocak işletmeciliği olarak Türkiyeyle hiç bir fark yok. Ocaklar konum olarak batıya bakıyorlar. İşçilerin performansı açısından yalnızca çalışma saatleri farklı. Vardiya sistemi yok, işçiler sabah 05.00'te çalışmaya başlıyorlar öğlen 13.00'de paydos ediyorlar.
İlk olarak her ocakta tabiki maden mühendisi çalışıyor. Fakat şirketler sadece bununla yetinmiyor . İlçede mühendislik şirketleri var ve bu şirketlerde sizin ocağınızın planıyla, güvenliğiyle, geleceğiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bir ocağın akıbeti sadece bir mühendisin sorumluluğuna değil bir kaç kişinin sırtına yükleniyor. Böylelikle hata yapma olasılığı düşüyor.

Slm Mustafa abi ben eskavator kullanıyorum paletli operatoruyum yurt dışında çalışmak istiyorum mermer granit işlerinde isparta bolgesindecalisiyorum
YanıtlaSil